110 gr. βούτυρο ή μαργαρίνη 130 gr. ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
50 gr. κακάο
2 βανίλιες (οχι ζελε)
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
160 gr. αλεύρι φαρίνα 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
1/2 φλυτζάνι φυτική κρέμα κρύα(την βάζουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες)
80 gr. βούτυρο
3/4 φλυτζανιού κακάο
4 φλυτζάνια ζάχαρη 2 βανίλιες (οχι ζελε)
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζηΧτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα,το κακάο,τις βανίλιες και το κονιάκ.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι και το μπέκιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σταδιακά και εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα των αυγών και της ζάχαρης,χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Σταματάμε το χτύπημα,σε ένα φλυτζάνι ανακατεύουμε το ξύδι με την σόδα και το προσθέτουμε στο μείγμα,ανακατεύοντας καλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια ή χάρτινες θήκες,περίπου 1 1/2 γεμάτη κουταλιά της σούπας στο καθένα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 18-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν πάρα πολύ καλά πρίν τα διακοσμήσουμε.
το chocolate buttercream icing
Χτυπάμε την φυτική κρέμα στο μίξερ για 5' λεπτά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλα 3' λεπτά.
Προσθέτουμε την βανίλια και σταδιακά την ζάχαρη άχνη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5' λεπτά και προσθέτουμε την γλυκόζη,χτυπώντας 1' λεπτό ακόμη.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Καλη ορεξη.