Ο μουσακάς της Αγγελικής
Υλικα: Για τα λαχανικα
7 μεγαλες πατάτες (ελαφρα βρασμενες με την φλουδα τους )
5-6 κουταλιες ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια μεγαλα
2 πιπεριες
3 κολοκυθακια
7 μελιτζανες
θυμαρι
αλατι
πιπερι
Για τον κυμα :
2 κρεμμυδια μεσαια
2-3 σκελιδια σκορδο
1 κουταλι του γλυκου ζαχαρη
1/2 κουταλακι μοσχοκαρυδο ( μισο κουταλακι )
1/2 κουταλακι κανελα ( μισο κουταλακι )
4 τοματες
1.5 κιλο κυμα μοσχαρισιο η χειρινο
αλατι
πιπερι
για την μπεσαμελ :
150 γραμαρια βουτιρο
150 γραμαρια αλευρι
1 λιτρο γαλα φρεσκο με 3.5 λιπαρα
πιπερι
1/2 κουταλακι γλυκου μοσχοκαρυδο
200 γραμαρια τυρι τριμενο
4 κροκους αυγων
Υλικα: Για τα λαχανικα
7 μεγαλες πατάτες (ελαφρα βρασμενες με την φλουδα τους )
5-6 κουταλιες ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια μεγαλα
2 πιπεριες
3 κολοκυθακια
7 μελιτζανες
θυμαρι
αλατι
πιπερι
Για τον κυμα :
2 κρεμμυδια μεσαια
2-3 σκελιδια σκορδο
1 κουταλι του γλυκου ζαχαρη
1/2 κουταλακι μοσχοκαρυδο ( μισο κουταλακι )
1/2 κουταλακι κανελα ( μισο κουταλακι )
4 τοματες
1.5 κιλο κυμα μοσχαρισιο η χειρινο
αλατι
πιπερι
για την μπεσαμελ :
150 γραμαρια βουτιρο
150 γραμαρια αλευρι
1 λιτρο γαλα φρεσκο με 3.5 λιπαρα
πιπερι
1/2 κουταλακι γλυκου μοσχοκαρυδο
200 γραμαρια τυρι τριμενο
4 κροκους αυγων