Τρουφάκια σοκολάτας.
Υλικά :
200 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι jak danels
160 γρ. καβουρδισμένο και χοντροκομμένο στο μπλέντερ φουντούκι
Για την επικάλυψη
•κακάο
•ψιλοκομμένοι,καβουρδισμένοι ξηροί καρποί
•σοκολατένιες τρούφες.
Μέθοδος εκτέλεσης
1. Βάζουμε τη σοκολάτα,την κρέμα γάλακτος και το ούζο σε ένα μπολ και τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει με μέτρια φωτιά δημιουργώντας μπεν μαρί.
2. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Βάζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν αλλά να μην γίνουν τρίμμα.
4.Αφαιρούμε το μπολ από την φωτιά και τοποθετούμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά.
5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες .
6. Με ένα κ.γ. που το βουτάμε σε σκόνη κακάο παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα.
7. Την κάθε κουταλιά την κάνουμε μπαλάκι με το χέρι μας φορώντας γάντια, ώστε να μην λιώσει η σοκολάτα και την αφήνουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τα υλικά της επικάλυψης πάνω στο τρουφάκι.
8.Διατηρούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη.
Υλικά :
200 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι jak danels
160 γρ. καβουρδισμένο και χοντροκομμένο στο μπλέντερ φουντούκι
Για την επικάλυψη
•κακάο
•ψιλοκομμένοι,καβουρδισμένοι ξηροί καρποί
•σοκολατένιες τρούφες.
Μέθοδος εκτέλεσης
1. Βάζουμε τη σοκολάτα,την κρέμα γάλακτος και το ούζο σε ένα μπολ και τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει με μέτρια φωτιά δημιουργώντας μπεν μαρί.
2. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Βάζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν αλλά να μην γίνουν τρίμμα.
4.Αφαιρούμε το μπολ από την φωτιά και τοποθετούμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά.
5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες .
6. Με ένα κ.γ. που το βουτάμε σε σκόνη κακάο παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα.
7. Την κάθε κουταλιά την κάνουμε μπαλάκι με το χέρι μας φορώντας γάντια, ώστε να μην λιώσει η σοκολάτα και την αφήνουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τα υλικά της επικάλυψης πάνω στο τρουφάκι.
8.Διατηρούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη.