Μηλόπιτα της Αγγελικής χρυσοχείρας
Υλικά
Για την ζύμη
1 . 200 γρ. λάδι ελιάς
2 . ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
3 . 150 γρ ζάχαρη
4 . 800 γρ. αλεύρι
5 . 1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
Για την γέμιση
1 . Ένα λεμόνι στυμμένο
2 . 150 γρ. ζάχαρη
3 . 5 μήλα
4 . 1 . κ.γ. τριμμένη κανέλα
5 . 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Εκτέλεση ζύμης
1 . Σε ένα μπολ , βάζουμε το λάδι , τον χυμό , το ξύσμα από το πορτοκάλι , τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη .
2 . Προσθέτουμε το αλεύρι , το μπέικινγκ πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να ανακατευτεί καλά .
Εκτέλεση γέμισης
Αφαιρούμε την φλούδα από τα μήλα μας .
Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη πάνω σε μια πετσέτα (γάζα).
Στύβουμε ελαφρά να στραγγίσουν αρκετά από τα υγρά τους .
Βάζουμε τα μήλα σε ένα δοχείο και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν τα μήλα μας .
Έπειτα , προσθέτουμε τη ζάχαρη , το τριμμένο γαρύφαλλο και την κανέλα .
Ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι το μείγμα των μύλων μας .
Στην συνέχεια
Βάζουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς , στον αέρα .
Βουτυρώνουμε το ταψί μας .
Τοποθετούμε με το κουτάλι τη μισή ζύμη στο ταψί μας και το απλώνουμε με προσοχή .
Στην συνέχεια σουτάρουμε όλη την γέμιση , την απλώνουμε όμορφα και έπειτα προσθέτουμε την υπόλοιπη ζύμη κουτάλι κουτάλι με λίγη υπομονή και προσοχή γιατί δυσκολεύει να απλώσει . Επομένως βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για 40 - 50 λεπτά για να ψηθεί η καταπληκτική μας μηλόπιτα .
Καλή μας ώρεξη .
Στην συνέχεια σουτάρουμε όλη την γέμιση , την απλώνουμε όμορφα και έπειτα προσθέτουμε την υπόλοιπη ζύμη κουτάλι κουτάλι με λίγη υπομονή και προσοχή γιατί δυσκολεύει να απλώσει . Επομένως βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για 40 - 50 λεπτά για να ψηθεί η καταπληκτική μας μηλόπιτα .
Καλή μας ώρεξη .