Μηλόπιτα της Αγγελικής χρυσοχείρας

Μηλόπιτα της Αγγελικής χρυσοχείρας   

Υλικά

Για την ζύμη
1 . 200 γρ. λάδι ελιάς 
2 . ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι 
3 . 150 γρ ζάχαρη 
4 . 800 γρ. αλεύρι 
5 . 1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ 

Για την γέμιση 

1 . Ένα  λεμόνι στυμμένο 
2 . 150 γρ. ζάχαρη 
3 . 5 μήλα 
4 . 1 . κ.γ. τριμμένη κανέλα 
5 .  1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο  

Μέθοδος Εκτέλεσης 
Εκτέλεση ζύμης

1 . Σε ένα μπολ , βάζουμε το λάδι , τον χυμό , το ξύσμα από το πορτοκάλι , τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη . 
2 . Προσθέτουμε το αλεύρι , το μπέικινγκ  πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά όλα  τα υλικά   μέχρι  το μείγμα να ανακατευτεί καλά . 
Εκτέλεση γέμισης

Αφαιρούμε την  φλούδα από τα μήλα μας .
Τρίβουμε  τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη πάνω σε μια πετσέτα (γάζα).
Στύβουμε ελαφρά να στραγγίσουν αρκετά από τα υγρά τους . 
Βάζουμε τα μήλα σε ένα δοχείο και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν τα μήλα μας .
Έπειτα , προσθέτουμε τη ζάχαρη , το τριμμένο γαρύφαλλο και την κανέλα . 
Ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι το μείγμα των μύλων μας .

Στην συνέχεια

Βάζουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς , στον αέρα . 
Βουτυρώνουμε το ταψί μας .
Τοποθετούμε με το κουτάλι τη μισή ζύμη στο ταψί μας και το απλώνουμε με προσοχή .
Στην συνέχεια σουτάρουμε όλη την γέμιση , την απλώνουμε όμορφα και έπειτα προσθέτουμε την υπόλοιπη ζύμη κουτάλι κουτάλι με λίγη υπομονή και προσοχή γιατί δυσκολεύει να απλώσει . Επομένως βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για 40 - 50 λεπτά για να ψηθεί η καταπληκτική μας μηλόπιτα .

Καλή μας ώρεξη .