Η : Πιτσα της γιαγιάς χρυσοχείρας

Η : Πιτσα της γιαγιάς χρυσοχείρας







 Eπαγγελματικες συνταγες...
 
                                                                                                                    Τι χρειαζόμαστε:2/3 της κουπας (τσαγιου) χλιαρο γαλα
30 gr νωπη μαγια
2 φλυτζανια τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις
1/2 κουταλακι γλυκου αλατι
1 κουταλακι γλυκου ζαχαρη
1 κουταλακιι σουπας  ελαιόλαδο

 Πως τη κάνουμε την πιτσα μας:1 πιτσα μετριου μεγεθους του φουρνου.
 Διαλυουμε την μαγια μες το γαλα προσθετοντας τη ζαχαρη και το αλατι. Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε τη διαλυμενη μαγια και προσθετουμε το αλευρι και μετά το λάδι. Ζυμωνουμε μεχρι  η ζυμη μας να γινει απαλη ελαστικη. Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει για 10 λεπτα και μετα την απλωνουμε σε ενα αλευρωμενο ταψακι, η σε λαδοκολα.                                                              

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ :
                                                                           
½ κιλό γκούντα τριμμένο



  • 10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας




  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες




  • λίγα κομματάκια καυτερή πράσινη πιπεριά




  • 1 κονσέρβα μανιτάρια




  • λίγη φέτα τριμμένη




  • 10 ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι




  • 2 λουκάνικα Φραγκφούρτης κομμένα σε ροδέλες




  • 1 τομάτα κομμένη σε ροδέλες




  • 1 αβγό χτυπημένο




  • ½ ποτήρι γάλα






  • Λίγα μυστικά ακόμα"φορτωστε τη" με οτι θελετε (μανιταρια μπεικον χαμ ελιες ντοματες ψιλικομμενες, πιπεριες τυρι τριμμενο)

     
    Από επάνω βάζουμε χλιαρή τη σάλτσα τομάτας και απλώνουμε. Πάνω από τη σάλτσα βάζουμε με τη σειρά τα μανιτάρια, την καυτερή πιπεριά, τη φέτα, τα λουκάνικα, το ζαμπόν και την πιπεριά, την τομάτα και τελευταίες τις ελιές και το γκούντα. Χτυπάμε το αβγό μαζί με το γάλα και ρίχνουμε κουταλιά- κουταλιά πάνω από την πίτσα.
    Ψηνουμε για 30-35 λεπτα στους 180 βαθμους σε μεσαιο υψος φουρνου.                                                                                                                   
    Στο ψησιμο θελουμε να δουμε τις ακρες του ζυμαριου να σκουραινουν.


    Όταν την έφτιαξα σε 28άρι στρογγυλό 

    Συμβουλές :

    Την πίτσα μπορείτε να την βάλετε στην κατάψυξη είτε άψητη είτε κομμάτια που θα περισσέψουν για μία επόμενη φορά. Πάντως διατηρείται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.