Πατάτες με κρέας χοιρινό.

























Υλικά:

Λάδι ελιάς  - 8 κουταλιές σούπας.

Κρεμμύδι - 1 ψιλοκομμένο.


Σάλτσα ντομάτας - 2 κουταλιές σούπας.

Κρέας - 4 κομμάτια.

Πατάτες.

Πιπέρι μαύρο - 1 μυτούλα από το κουταλάκι του γλυκού.    

Πιπέρι κόκκινο  - 1 μυτούλα από το κουταλάκι του γλυκού.

Μπαχάρι  - μισό  κουταλάκι του γλυκού.

Αλάτι.

Βασιλικό - 3-4 φύλλα  ξερά . 





















Προετοιμασία:


Προσθέτουμε 8 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς σε μια κατσαρόλα,το βάζουμε στην φωτιά να βράσει, αμέσως μετά προσθέτουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο έτοιμο για καβούρδισμα και συνεχίζει η βράσει ώσπου το κρεμμύδι να πάρει διάφανο χρώμα (αλλά όχι να καεί). Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας και το αφήνουμε να βράσει ακόμα λίγο, μόλις κάνει φουσκάλες προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό στην κατσαρόλα το αφήνουμε να βράσει περίπου 5 λεπτά μετά προσθέτουμε όσα κομματάκια θέλουμε (η προτιμάμε). Μόλις πάει να κοκκινιστοί λίγο το κρέας τότε βάζουμε άλλα 3-4 ποτηριά νερό και αφήνουμε να συνεχίσει η βράσει. Ώσπου να βράσει το κρέας συνεχίζουμε σε 1 μπολάκι . Προσθέτουμε όσες πατάτες βλέπουμε ότι μας αρκούν για το φαγητό μας. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και αμέσως μετά τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα που έχουμε ήδη στην φωτιά με το κρέας και την σάλτσα μας και συμπληρώνουμε και άλλο νερό για να υπάρχει λίγο ζουμί στο φαγητό μας(βάσει προτιμήσεις) . Μόλις βράσουν οι πατάτες και κόβονται με το κουτάλι τότε προσθέτουμε μια μυτούλα από το κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι,άλλη μια μυτούλα κόκκινο πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο . Μετά από μερικά λεπτά ρίχνουμε στο φαγητό μας το αλάτι που νομίζουμε (βάση προτιμήσεις). Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό μας από την φωτιά προσθέτουμε 3-4 φύλλα βασιλικό. Σε 5 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο.


ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ .