Μακαρόνια με κιμά:
Τα μακαρόνια με κιμά είναι απο τα καλύτερα φαγητά
που αρέσει στον κόσμο και σε'μάς.
Ευκολα και γριγορα θα μπορούσαμε και εμείς να τα μαγειρέψουμε ,
για να δούμε θα μπορέσουμε η όχι ?
Μακαρόνια με κιμά:
Πάμε:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2-3 λίτρα νερό να βράσει
μέτο να πάρει να χουχλάσει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με το βραστό νερό,
προσθέτουμε στο νερό μας ενα κουτάλι λάδι για να μην μας κολλήσουν τα μακαρόνια μας στην διάρκεια της βρασείς
τα αφήνουμε να βράσουν καλά ώσπου να κόβονται έυκολα με το κουτάλι ,
μετά προσθέτουμε ένα κουτάλι της σούπας γεμάτο με αλάτι και σε λίγα δέυτερα τα βγάζουμε τα μακαρόνια απο τη βράση.
Ωσπου να σουρώσουμε με το σουρωτήρι τα μακαρόνια προετοιμάζουμε το λαδάκι :
Στην ίδια κατσαρόλα άμα θέλουμε καβουρδίζουμε το λάδι με λίγο βούτυρο και μόλις λιώσει το βούτυρο τότε βάση προτίμησεις μπορούμε να
προσθέτουμε και 100 γραμμάρια φέτα για να μας γίνουν τα μακαρόνια πολύ πιο νόστιμα , μόλις καφετίση η φετα βγάζουμε την κατσαρόλα απο
τη φωτιά και ρίχνουμε τα μακαρόνια μεσα, τα ανακατεύουμε μερικές φορές και τα μακαρόνια είνε έτιμα και πολύ νόστιμα.
Πάμε να προετοιμάσουμε τον κιμά μας:
Τα υλικά μας
- 500 γρ. κιμά,
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 500γρ έτοιμη σάλτσα ντομάτας,
- 2 γαρύφαλλα,
- 1 κομμάτι κανέλα 1 ματσάκι μαϊντανό ( αν το προτιμάτε) ;
- αλάτι, πιπέρι,
- λίγο λάδι ελιάς .
- 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
Ας ετοιμάσουμε τον καταπληκτικό μας κιμά:
Σε μιά κατσαρόλα μικρή αν έχετε αλλιώς σε μεγάλη ρίχνουμε τον κιμά μας
προσθέτουμε νερό ώσπου να σκεπάσει τον κιμά και τον αφήνουμε να βράσει.
Όταν ο κιμάς έχει βράσει καλά και έχει πιει όλο το νερό του τότε προσθέτουμε
το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ανακατεύουμε μαζί με το κιμά ώσπου να πάρει το ίδιο χρώμα με τον κιμά,
τότε είναι η στιγμή της σάλτσας τη ρίχνουμε κι αυτή και την ανακατεύουμε καλά
ώσπου να χουχουλιάζει ( να βράσει ),μετά ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει.
Έπειτα ρίχνουμε το αλάτι που θέλουμε και το πιπέρι βάση προτήμεισης ,
αμέσως μετά προσθέτουμε δύο γαρίφαλα και ένα κομάτι στα δυό κανέλα,
μόλις πήξει η σάλτσα μας τότε ριχνουμε το λάδι και ςε 2-3 λεπτά ο κιμάς μας ειναι έτιμο .
καλή μας όρεξη .