Τσουρέκι



Υλικά 



1 κιλό - αλεύρι σκληρό
400 γρ - φρέσκο γάλα πλήρες
200 γρ - ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ - βούτυρο γάλακτος (μαργαρίνη)
5 - αυγά ολόκληρα
50 γρ - μαγιά νωπή
ξύσμα από ένα - πορτοκάλι
10 γρ - μαχλέπι
1 κουταλάκι γλυκού - μαστίχα τριμμένη
30 γρ - αλάτι
5 - βανίλια
αμύγδαλο φιλέ  (για το γαρνίρισμα)
1 ασπράδι αυγού (για το ψήσιμο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στο μίξερ όλη τη ζάχαρη,
τα αυγά,
το γάλα,
τη μαστίχα,
τη βανίλια,
και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ το αλεύρι ,
αφού το κοσκινίσουμε πρώτα- το μαχλέπι,
τη μαγιά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Όσο είναι σε λειτουργία το μίξερ,
σιγά σιγά προσθέτουμε το βούτυρο,
το οποίο έχουμε ήδη ζεστάνει στους 40 βαθμούς.
Στη συνέχεια δουλεύουμε το μείγμα για 20 λεπτά.
Μετά την έξοδό της από το μίξερ,
τοποθετούμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό χώρο,
στους 35 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Έπειτα κόβουμε τη ζύμη σε έξι ίσα κομμάτια,
την πλάθουμε και την μορφοποιούμε μέχρι
να πάρει το επιθυμητό σχήμα (με 2 κομμάτια για
κάθε τσουρέκι, τα οποία ανοίγουμε σε κορδόνι 30 εκ.
και το κάνουμε πλεξούδα). Στη συνέχεια την τοποθετούμε
ξανά σε ζεστό χώρο σκεπασμένη, στους 30 – 35 βαθμούς (
περίπου για 20 - 30 λεπτά), μέχρι να
φουσκώσουν και να γίνουν περίπου διπλάσια.
Τέλος, αλείφουμε τη ζύμη με το ασπράδι και προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά.

 Και τότε είμαστε έτυμη να το σερβίρουμε .

Καλή μας όρεξη.