The brioche of gladiator !
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
250 γρ μαργαρίνη
250 γρ ζάχαρη
4 αυγά (του Ρήγα)
200 γρ γάλα χλιαρό
85 γρ νωπή μαγιά ή 30 γρ ξηρή μαγιά
5 γρ αλάτι (ένα κουτάλι του γλυκού)
10 γρ μαχλέπι τριμμένο
2,5 γρ μαστίχα τριμμένη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το ξύσμα,το μαχλέπι ,την μαστίχα και το αλάτι . Διαλύουμε την μαγιά με το γάλα και τα βάζουμε στο αλεύρι . Χτυπάμε τα αυγά και ταυτόχρονα λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την μαργαρίνη με την ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα με το αλεύρι .Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική .Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2-3 ώρες να φουσκώσει.
Μετά χωρίζουμε την ζύμη σε όσα κομμάτια θέλουμε για να την παίξουμε . Περιμένουμε 10 λεπτά..,Πλέκουμε και τα φήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν...
Το ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά...
Αν ο φούρνος μας είναι με αέρα βάζουμε μια λαδόκολλα από πάνω για να μην καεί...
Αποτέλεσμα
Το ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά...
Αν ο φούρνος μας είναι με αέρα βάζουμε μια λαδόκολλα από πάνω για να μην καεί...
Αποτέλεσμα